OV Chipperdepip

Oké, je koopt een OV chipkaart omdat die nu eenmaal door je strot geduwd wordt, dus geen ontkomen meer aan.

Sterker nog, ik koop er twee; een voor mezelf en een voor zoonlief die toch een paar keer in de week naar Weert op en neer zal moeten.

Gisteren is de grote dag, de eerste OV chiptrip kan beginnen. Moeders naar het oplaadpunt bij de plaatselijke AH, en zet er wel 30 Euri op. Daarna nog even online “automatisch opwaarderen” gekocht, en “mijn product” wederom bij AH op het gele kaartje geladen. Geen probleem dus, zoonlief kan lekker gaan treinen richting Weert. Krijg ik een WhatsApp “mam, in- en uitchecken bij Veolia, geen probleem, maar bij de NS kan ik niet in- of uitchecken”. Tssss, vreemd! “Probeer het op de terugweg nog eens lieverd, het moet toch echt werken” …. Nope, ging niet, dus “zwart” gereisd… er zijn Pieten die trots op je zijn ;-).

Dus vanmorgen met de klantenservice gebeld. Tja, en dan komt de aap uit de mouw. “Mevrouw, u kunt met de persoonlijke OV chipkaart gewoon reizen met bus, tram en metro. Maar als u met de NS op saldo wilt reizen dan moet u dat eerst activeren!” Oké, zeg ik, dus die trein van Veolia waar mijn zoon in zat, dat was een bus of metro of tram???? “Ja zoiets, denk ik, wat is Veolia mevrouw?????” Ach ja, net zo iets als OV chipperdepip, weet ik veel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s