Rotonderen

Oké, ik geef het toe, niet een van de meest prangende irritaties in deze wereld… maar toch.

Waarom geven steeds meer mensen – als ze een rotonde naderen (en daar zijn er nogal wat van) – richting aan naar links? Is zo’n hendeltje niet uitgevonden om, als je een keuze hebt, medeweggebruikers te laten weten welke kant je opgaat? Dus nogmaals, als je een keuze hebt! Want, voor zover ik weet heb je GEEN keuze als je een rotonde oprijdt. Namelijk, je neemt de eerste afslag, en voilà; piemeltje uit naar rechts, of je vervolgt je route en draait je rondje op de betreffende draaicirkel. Mocht je vervolgens na één of meerdere omwentelingen doorgedraaid raken, pas dan geeft je – weer met dat rechter hendeltje – aan dat je de rotonde verlaat; zo simpel is het. Voorlopig wacht ik nog steeds op de eerste “held” die daadwerkelijk, met links knipperende lampjes, tegendraads de rotonde neemt. Al is het alleen al om te zien hoe die dan op een veilige manier de volgende afslag pakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s