Sekseloos

Nou ja zeg …. “veel mensen voelen zich niet duidelijk man of vrouw” volgens een bericht in de Telegraaf. Kan aan mij liggen, maar ik kom ze niet vaak tegen; mensen die ’s morgens opstaan en denken “jeetje, wat ben ik ook alweer?” Bij het eerste bezoekje aan het toilet, op zo’n vrolijke zonnige ochtend, neem ik toch aan dat de realiteit genadeloos toeslaat. Misschien was een aantal ambtenaren door hun stapels werk heen, en moest er toch nog even snel een staatscommissietje in het leven geroepen worden. Een andere reden kan ik me niet voorstellen. Lijkt me trouwens ook niet echt praktisch. Sta je straks met je Nederlandse “onzijdige” paspoortje aan de grens van een zonnige vakantiebestemming in de ongelovige ogen van een plaatselijke douanier (m/v) te staren, om vervolgens uit te leggen dat er in ons kikkerlandje geen enkel verschil is tussen “piemeltjes” en “poesjes”.
 En als deze wijze commissie dan toch bezig is, kunnen ze misschien ook inventariseren of we de nationaliteit op onze overheidsdocumenten wel moeten vermelden. Ik voel me eigenlijk vooral mens, en dan pas Nederlandse, dus vul ik in dat vakje voortaan maar gewoon “homo sapiens” in. Ik vrees dat ik dan met mijn geslachtloze legitimatiebewijs en ongeopende vakantiekoffertje zo weer in m’n eigen achtertuintje zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s