— Reset —

Het is donderdagochtend. Ik heb gisteravond de afwas gewoon laten staan en de vaatwasser dus een avondje rust gegund.
Met mijn eerste kopje koffie in de hand, snuif ik de geur van aangekoekte spinazie, pasta en kip op; gedverdemme! Tijd om de sopmachine wakker te maken, snel alles afgespoeld, tab in het bakje, programma op stand “schoner dan schoon en heter dan heet”, power on! Na een half uur en drie koppen koffie verder, realiseer ik me dat er weinig beweging in mijn trouwe afwasvriendje zit… Shit, paniek, dit wil ik niet!
Ja, blinde paniek, want ik heb een hekel aan afwassen met het handje, en aan heel veel (eigenlijk alle) andere huishoudelijke klusjes waar we tegenwoordig gelukkig allemaal apparaten voor hebben. Een maand geleden nieuwe stofzuiger aangeschaft, zonder papieren zakken, en daar heb ik eerst grondig vergelijkend warenonderzoek naar gedaan, dagenlang! Enfin, op de kieskeurige websites maar eens rondsnuffelen wat er zoal aan inbouw vaatwassers te koop is. Nou, dat zijn er nogal wat, om over de selectiecriteria nog maar te zwijgen. Energieklasse, geluidsniveau, bestekvoorziening, aantal couverts, beladingssensor, vloerprojectie ja of nee, huh, vloerprojectie??? Wat moet ik me daar in vredesnaam bij voorstellen? Projecteert die machine dan iets op de vloer, in de trant van “uw vaat was dit keer wel erg vies”, geen idee. Het enige waar ik heel duidelijk voor kies is “leverbare modellen”, lijkt me wel zo praktisch.
Al zoekende naar dit stuk witgoed word ik, naar aanleiding van mijn zoekopdrachten (hoe verrassend), al snel doorverwezen naar andere apparatuur die het zomaar zou kunnen begeven.
Binnen no time heb ik ook de beste nieuwe combi-oven, magnetron en afzuigkap gevonden; best prijzig allemaal. Om een lang verhaal kort te maken, aan het eind van de middag resulteert mijn “online search” in twee “vrijblijvende” offertes voor een splinternieuwe keuken… Kosten zo’n slordige € 15.000, ik hoef alleen nog maar op de “verzenden” knop te klikken. Over knoppen gesproken, toch maar eens de handleiding van mijn afwashulp opzoeken, online natuurlijk want op papier heb ik die niet meer. Gezien de leeftijd van mijn afwasapparaat blijkt het nu toch heel handig dat ik wel voor “niet-leverbare modellen” kan kiezen, maar dat even terzijde.
Het was me nooit eerder opgevallen, maar er zit een “reset-knoppen-combinatie” op dat ding. Gewoon 65 graden en 35 graden tegelijk indrukken, geen idee wat er dan in het binnenwerk van mijn afwasmachine omgaat, maar het functioneert!
Het is inmiddels bijna avond en ik kan terugkijken op een zeer productieve dag; de vaat is schoon en ik heb behoorlijk wat geld bespaard, toch? Maar misschien zie ik dat wel verkeerd. Moraal van dit verhaal? Een periodieke reset, in welke vorm dan ook, kan heel geruststellend werken. Zo, en nu ga ik iets nuttigs doen ;-).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s