Ff klankborden

Mijn telefoontje, of eigenlijk zijn telefoontje, begon met een vrij onschuldige vraag…. Print jij de tickets uit, of ik? Ja, ik natuurlijk lieve broer, hoe is het verder?
Mijn broer en ik, lang verhaal, we hebben elkaar weer gevonden en gaan binnenkort samen op reis, vandaar de tickets, maar dat even terzijde. Waar hebben wij het telefonisch zoal over? Nou, dat was best een verhaal vanavond. Van Trump en Hillary tot Kim Jong-un en Geert Wilders; kortom een doorsnee gesprekje op een woensdagavond. Ik moest even mijn ei kwijt over het feit dat Facebook een foto had verwijderd van een kunstenaar, genomineerd voor de Van Lanschot Kunstprijs, omdat deze “ongepast” zou zijn. Gedreven en idealistisch als ik ben moest ik toch even een soort van protestdebat voeren met iemand, sorry broer! Is het de puriteinse Amerikaanse mentaliteit die bepaalt welk zogenaamd “ongepast” bloot ik mag zien? Het zal – geheel in Amerikaans denken – wel gaan om de combinatie van foto en titel; “We Are Trash”… Red flags in Facebook land! Zo vroegen broer en ik ons ook af of ons onschuldige telefoontje misschien wel eens zou kunnen worden afgeluisterd door de NSA, FBI, CIA, of welke instantie dan ook, geen idee, komen we misschien achter als we de USA weer eens willen bezoeken. Maar goed “het is zoals het is”, BAM daar is ie dan; de meest irritante oneliner ooit! Welke idioot heeft die ooit bedacht?! Tja, en dan kom je al snel uit bij Geert Wilders, met de volgende “briljante” uitspraak “Het rechtssysteem in Noord-Korea is nog beter dan dat in Nederland”. Ja, beste Geert, de Noord-Koreaanse minister van Defensie is geëxecuteerd omdat hij ontrouw was aan de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hij zou in slaap zijn gevallen tijdens een militair evenement waarbij de leider ook aanwezig was. Foei!!! Moeten we dat soort straffen ook invoeren voor kamerleden die door storingen in het openbaar vervoer te laat zijn om voor of tegen een nieuwe wet te stemmen? Onze conclusie is dat de wereld volledig aan het ontsporen is; Trump wil een muur bouwen, Kim Jong-un blijft knutselen aan zijn nucleaire experimentje, Poetin gaat alle buurlanden annexeren, Assad moord en martelt naar hartenlust, Erdogan onderdrukt iedereen, en Wilders heeft één miezerig A-4tje gepresenteerd met zijn uitgebreide toekomstplan voor ons kikkerlandje … Mijn broer en ik, wij gaan een week lang debatteren over onze ideeën. Misschien een nieuwe politieke partij, je weet maar nooit… Als ik een buitenlander moet uitleggen dat we hier een Party for the Animals hebben, moet het toch niet zo moeilijk zijn om een Bro/Sis partij te slijten, toch?
Broer, ik heb er zin in 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s