Heel herkenbaar!

Broer en ik, we zijn vorige maand een weekje op reis geweest. De laatste keer dat we samen in een vliegtuig zaten was 1979! Laat ik het zo zeggen, toen sjeesde hij nog op een skateboard door de gangen van Schiphol – wat destijds geen enkel probleem was – nu baanden we ons een weg door de enorme massa charterpassagiers op Eindhoven Airport. We wisselen een blik, kopen twee flesjes Spa blauw en lopen naar een uithoek van de vertrekhal om nog twee (schaarse) zitplekjes te bemachtigen. Zodra de gate bekend is stormt de massa richting poortje nummer 3. Een volledig onbegrijpelijk ritueel by the way, want je hebt een boardingpass, je weet je stoelnummer, dus de vraag blijft altijd “Why the f*cking hurry?”. Mijn broer en ik sluiten uiteindelijk aan in de rij en dan komt het volgende dilemma; nemen we de voorste of de achterste trap? We hebben wat extra beenruimte geboekt, dus rij 16 en 17 precies in het midden, weer die ene blik “achter” zeggen we in koor; wij begrijpen elkaar!
Eenmaal geland op Faro Airport blijkt dat we bagageband nummer 3 – ja alweer drie dus – moeten delen met meerdere (voornamelijk) Engelse vluchten. Heel Eindhoven nestelt zich aan het begin van de band (Hollandse gewoonte; altijd haantje de voorste zijn), geen doorkomen aan, dus broer op de uitkijk en die vist na slechts enkele minuten met een glimlach onze beide koffers gewoon uit de massa; wij kunnen gaan, tal van mopperende Medelanders achterlatend; heerlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s