Nambia

Naast “fake news” heeft Donald Trump nu ook een “fake country” geïntroduceerd; Nambia! Toen ik in de vierde klas van de lagere school tijdens een proefwerk invulde dat een inwoner van Italië een Italiër was, kreeg ik genadeloos op m’n donder… Ik had gewoon een nieuwe bevolkingsgroep uitgevonden, maar een nieuw land, nee dat kwam niet in me op. Vraag is nu of meneer Trump Gambia of Namibië bedoelde. Gelukkig – voor mij dan – heet een inwoner van Namibië gewoon een Namibiër, dus daar ga ik in ieder geval niet de mist in. En ja inwoners van Gambia zijn Gambianen, niet te verwarren met Indianen, beste Donald, want dan komt het iets te dicht bij huis. Nog maar te zwijgen over de hoofdstad van Namibië; Windhoek… Ik voel een spraakverwarrende “Stormcorner” aankomen. Voor het geval het uiteindelijk toch over Gambia blijkt te gaan, meneer de president, de hoofdstad van dat land is Banjul. En – in het kader van uw economische reflecties over het Afrikaanse continent – waag het eens om daar “Ban Y’all” van te maken! Misschien toch een puntje van zorg dat één van ’s werelds machtigste leiders lijdt aan een soort van topografische depressie. Het is te hopen dat die zich niet verder ontwikkelt naar een categorie 3,4 of 5, alhoewel een flinke, frisse wind door het Witte Huis volgens mij geen kwaad kan! Dat moest ik even kwijt, meneer de president, slaap zacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s