Blauw parkeren

Dan rij je de parkeerplaats van de plaatselijke supermarkt op, laagstaande zon, plekje vrij vlakbij de ingang. Hebbes, knipperlicht uit – of aan – zeg het maar, blijft verwarrend, maar daarom is het een knipperlicht …In ieder geval dit parkeerplekje heeft een lantaarnpaal aan het eind, geen probleem ik ken de enigszins grote neus van m’n autootje … Zit er een jongen in de auto die aan de andere kant van de paal geparkeerd staat en die flipt; drukt op de claxon, gebaart met handen en hoofd alsof er iets faliekant mis is. Ik schrik, schiet in mijn “Cleopatra-modus”; twee handen omhoog op 90 graden naast mijn oren. Ik stap uit, hij lacht, doet het raampje open en zegt “strak geparkeerd mevrouw”. Ik bedank hem met een glimlach en kijk trots naar de amper 2 centimeter die bumper en lichtpaal scheiden. Fuck, dat was wel erg krap, denk ik terwijl ik heel zelfverzekerd een wagentje loswrik uit de plastic karretjes trein. Enfin, ik werk m’n boodschappenlijstje af, sta bij de kassa met best veel boodschappen. Drie keer raden wie er achter mij aansluit…. Tuurlijk “parkeer jongen”, en hij heeft alleen een blikje cola om af te rekenen. Ik ben de lulligste niet, dus ik zeg “je mag wel even voor mij”, waarop hij met een uitgestreken gezicht antwoordt: “Nou, dan ben ik er snel vandoor want vrouwen en parkeren, ik weet het niet…” Eenmaal terug bij mijn auto, zie ik “cola boy” heftig in discussie met een parkeerfunctionaris; hij heeft vergeten zijn blauwe parkeerschijf te plaatsen! Tralalala, en dat is wat wij vrouwen doen knul; (te) strak parkeren maar toch gefocust blijven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s