Vrienden(k)loterij

In een moment van euforisch optimisme besloot ik in oktober 2017 om mee te gaan spelen in de Vriendenloterij. Geen idee waarom, maar waarschijnlijk waande ik me met mijn telefoonnummer in gelukkige sferen. Gezien de devaluatie van mijn – behoorlijk bescheiden – investering in cryptomuntjes en het feit dat ik geen enkel prijsje heb gewonnen in de vriendelijkste loterij van Nederland wil ik af van die € 13,50 per maand voor één lotje (of is het lootje?). De website biedt uitkomst; “U kunt op verschillende manieren opzeggen, maar het makkelijkst is telefonisch”. Prima, denk ik, even kijken naar de andere mogelijkheden… die zijn er dus niet! Enfin, bellen met 0900-3001400. Keuzemenu – wat anders – wil ik 1 of meerdere loten opzeggen dan moet ik voor 1 kiezen, 2 is voor vragen over gewonnen prijzen (laat gaan) en 3 is voor alle andere onduidelijkheden. Eerlijk als ik ben, druk ik vol vertrouwen op 1! Wegens enorme belangstelling voor deze optie is de wachttijd langer dan normaal, en mij wordt aangeraden op een later tijdstip terug te bellen…. Dat was 4 dagen geleden! Ondertussen heb ik iedere dag gebeld met dezelfde mededeling van overbelasting! Vandaag is mijn geduld op en ik kies voor optie 3; overige vragen. En warempel, binnen een paar seconden heb ik een medewerker van de loterij aan de lijn.

“Goedemiddag, ik wil graag mijn lot opzeggen”. Dat vindt de mevrouw van de helpdesk jammer, maar natuurlijk is dat mogelijk. Als ik nu opzeg loop ik echter wel de meest fantastische prijzen mis in de trekking van februari want, als ik klantenservice juf mag geloven, de prijzenpot is die maand waanzinnig goed gevuld. Nou vooruit, opper ik, dan zeg ik per 1 maart op … Nee, dat kan niet, dan moet ik na 1 februari terugbellen en voor optie 1 kiezen!!!! Om “tegen lokaal tarief” weer dagen in de wacht te staan lijkt me geen prettig vooruitzicht, dus haal mijn 06 lotnummer dan maar meteen uit de database …. En ach, één troost, winnen doe je bij? Precies, de Postcodeloterij! Kijk, en die durf ik dus niet op te zeggen. IJsprijzen, stroopwafels, HEMA cadeaubonnen, bakkers cadeaukaart en niet te vergeten de Rituals mini’s – waar ik inmiddels een handeltje in kan beginnen – ik ben er buitengewoon blij mee. Maar mijn grootste angst is om een “Kanjer bezoekje” van GOEOEOEDEMIDDAG Gaston mis te lopen… Ik denk dat ik er dan een posttraumatische buurt stoornis aan zou overhouden. Maar terug naar de “kennissen-tombola”, ik moet tijdens een opgenomen gesprek allerlei vragen bevestigen met een duidelijk JA en dan ben ik weer € 13,50 per maand rijker. Voordat ik – wederom – gewezen dreig te worden op mijn rechten in de telemarketing, kan ik het toch niet laten.

“Gaat het verder wel goed met de Vriendenloterij?” vraag ik. “Het is namelijk een hele tour om iemand aan de lijn te krijgen”. Volgens de medewerkster van optie 3 is het inderdaad exceptioneel druk op het moment. “Maar, als optie 1 overbezet is, kan dat toch geen goed teken zijn mevrouw? Dat zou namelijk betekenen dat jullie de opzeggingen niet aankunnen, toch? Of het moet een bewuste keuze zijn; een soort van actief opzeggingsontmoedigingsbeleid”. Het blijft even stil aan de andere kant van de lijn, en dan … “Ik wil u nog even wijzen op uw rechten in de telemarketing. Als u nog even aan de lijn blijft, wordt u door middel van een bandje het recht van verzet en het Bel-me-niet Register aangeboden.” Nou, laat ik me daar nu al zo’n – pak ‘m beet – 376 keer hebben geregistreerd, dus ik zeg GOEOEOEDEMIDDAG en ik zal beloven jullie niet meer te bellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s