Uno, Duo, Guido …

De koelkast – voor de kakkers onder ons ijskast – van mijn broer Guido had het begeven, dus na een lange internetsearch een nieuwe gevonden bij Wehkamp. Dus hoppa product in de winkelmand – jazeker op internet past een koelkast prima in een mandje – betalen en wachten op de levering van zijn nieuwe koude vriend. Wehkamp besteedt de leveringen uit aan Dynalogic, een zeer gespecialiseerd bedrijf wat logistieke flexibiliteit hoog in het vaandel heeft staan. Quote op hun eigen website “Dynalogic is veel meer dan een standaard logistieke dienstverlener! Het verhogen van conversie en absolute klanttevredenheid door snelheid en flexibiliteit met Personalized Logistics voor zender en ontvanger is what we do best.” Die heb ik ongeveer twintig keer gelezen, snap er nog steeds geen ruk van, maar ze doen zo te lezen in ieder geval hun best.

En toen begon het…. “Goedemorgen meneer, wij hebben een nieuwe koelkast voor u.”

“Nou dat komt mooi uit, want die heb ik inderdaad besteld. Kom verder mannen, op naar de keuken.” Twijfel bij de voorman van Dynalogic, hij weet niet of die wel door de voordeur past. Mijn broer twijfelt nooit, en hé, de vorige is er ook prima doorgekomen; zelfde afmeting en verpakking dus kom maar op. Voordeur getackeld, de hoek om en dan is er een onoverbrugbaar obstakel volgens Dynalogic man numero Uno (er is ook nog een numero Duo die slechts ondersteunende taken verricht, maar dit even terzijde)… Hij ziet een verhoging, in zijn optiek een soort van Chinese muur tussen de woonkamer en de keuken. Nou, ik kom regelmatig bij mijn broer over de vloer, die muur is een opstapje van pak ‘m beet 30 centimeter. Broer zegt dat hij best even wil helpen om het steekwagentje een zetje te geven, maar helaas Uno geeft aan dat de arbowet hier niet mee akkoord gaat… WTF?! Bovendien is Uno bang om dingen te beschadigen, waarop mijn broer meteen aangeeft volledige verantwoording te nemen. “No go” voor Uno, hij vindt het verstandiger om de koelkast weer mee terug te nemen; kennelijk is hij niet op de hoogte van het bedrijfsmotto “snelheid en flexibiliteit is what we do best”. Niet voor één gat te vangen oppert Guido dat hij het zelf wel regelt, “laat die nieuwe ijskist maar staan, ik sluit ‘m zelf wel aan, maar neem de oude mee terug.” Lijkt mij een redelijk aanbod, maar wederom; de Chinese muur blijkt nog steeds een niet te nemen hindernis. Gelukkig zijn er dan (naast broerlief) de – niet arbogevoelige en oersterke – hulptroepen; dochter van 14 en vrouwlief (ca. 163 centimeter lang), die gedrieën in 2 minuten de oude koelkast over de muur en door de voordeur hebben gemanoeuvreerd. Of Dynalogic deze dan in ieder geval mee retour wil nemen? Helaas, Uno heeft de hele operatie al afgeblazen en Duo moet, gezien de kritiek op zijn baas, waarschijnlijk op zoek naar een nieuwe (duo)baan.

Enfin, voor het ophalen van de kapotte oude koelkast moet een nieuwe afspraak ingepland worden. Ik weet zeker dat de klanttevredenheid van mijn broer inmiddels een behoorlijk “conversie” heeft ondergaan, maar goed hij moet toch van die ijskast af….

Tring, tring … Mevrouw van de pakketdienst; “Goedemorgen, ik kom een pakje ophalen.” Guido antwoord beleefd “Ja, hij staat daar!” In mijn weelderige fantasie zie ik dan meteen een paarse krokodil voorbij komen, maar zij zegt slechts “die is best groot”. “Ja, dat is een Amerikaanse koelkast meestal” antwoordt mijn broer vrij ad rem. Mevrouw bedankt beleefd voor het inladen van dit “enigszins oversized” pakketje en belooft dat er nieuwe hulptroepen zullen komen. En waarachtig een paar dagen later staan er twee “kleerkasten” voor de deur om het overleden koelsysteem naar zijn laatste rustplaats te brengen. “Wats kapot meneer?” Een legitieme vraag als je van plan bent iets te repareren, maar nee lieve spierballen, deze moet gewoon naar de schroot!!! Eind goed, al goed, de Amerikaan is afgevoerd en inmiddels heeft Dynalogic een nieuw motto: “Vertrouw niet op Uno en Duo, maar op een hulpvaardig Trio”, met de groeten van Guido!”

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s