Pleidooi

Het is zover, Formula One Management Limited, de eigenaar van de Formule 1, heeft het Circuit van Zandvoort een concreet aanbod gedaan om in 2020 weer een Grand Prix te organiseren; ik zeg TOP!

Nu komt Sinterklaas over een paar weken aan, dus is het overgrote deel van de azijnzeikerds in ons land voorlopig nog wel even druk met de nutteloze “piet-ik-wil-hem-niet” discussie, maar er zullen ongetwijfeld een aantal andere zuurpruimen losgaan op het wel of niet organiseren van dit geweldige evenement.

Het is waarschijnlijk wachten op een spoeddebat in de Tweede Kamer aangezwengeld door Jesse Klaver, die van mening zal zijn dat de duinen in Zandvoort dit 3-daagse spektakel niet zullen overleven. Ik denk dat hij dan ook meteen voor een “warme zomerdag boycot” moet pleiten, want de files richting diezelfde kustplaats tijdens een willekeurige tropische zomerdag hebben zeker geen positieve invloed op het broeikaseffect. En dan zijn er natuurlijk de mensen die zich zorgen maken over “pittoresk Zandvoort”; een totale verwoesting van dit historische dorp lijkt onvermijdelijk…. De kosten? Ja natuurlijk, er moet geïnvesteerd worden en “leuke dingen” kosten geld, maar daar krijgen we dan ook weer wat voor terug. Buitenlandse media zijn lyrisch over Max Verstappen, met ups en downs dat geef ik zondermeer toe. “Max-mania” zet Nederland weer eens op een positieve manier op de kaart; oranje tribunes, verbroedering, feest… Een gemiddelde Koningsdag kost zo’n slordige 1,3 miljoen euro, als we de komende 20 jaar deze “spelletjes vretende” en “adel vererende” traditie in de koelkast zetten zijn de belastingcenten weer terugverdiend. Dus, laten we massaal achter Zandvoort gaan staan, gewoon weer een keer vieren dat “we” ergens goed in zijn. Ik hoop dat de Oranjeshirtjes die bij de afgelopen internationale voetbal toernooien gewoon op zolder bleven liggen een herkansing krijgen, dat we trots kunnen zijn op een jonge Nederlandse sportheld.

Mijn verlanglijstje voor 5 december van dit jaar is leeg, maar voor 5 december 2019 staat er in ieder geval een kaartje op; een ticket voor de “Formula 1 Dutch Grand Prix 2020”. Onder voorbehoud natuurlijk, want of ons Sinterklaasfeest dan nog bestaat is nog maar de vraag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s