Vrouwenvoetbal

Ik ga nu tegen een heleboel feministische scheenbeschermers schoppen, maar soit, dat overleef ik wel … Althans in “real life” op social media gaat het me waarschijnlijk de kop kosten, maar dat is toch een schijnwereld, dus who cares!

Damesvoetbal, het is een hot topic dezer dagen met een WK in Frankrijk en de eeuwige discussie over het verschil tussen mannen- en vrouwensport. Ik heb vandaag een – misschien niet zo handige – tweet de wereld in geslingerd, dat de eerste helft van Nederland tegen Kameroen me niet kon boeien, maar dat er wel een paar interessante kapsels voorbijkwamen. Tja, ik ben de tel kwijt, maar hoe vaak ik al opmerkingen heb gemaakt over de totaal in beton gemetselde coiffure van ene Ronaldo … geen idee, er kwam echter weinig kritiek op. De commentaren over hoe denigrerend mijn opmerking was, en vooral als vrouw, waren niet mals… of moet ik in dit verband zeggen “waren niet voor de poes”. Dames, we kunnen er niet omheen, fysiek zijn we nu eenmaal niet gelijk aan onze testosteron producerende medemens. We kunnen hemel en aarde bewegen om dat te willen bereiken, maar gaat never, nooit niet lukken. Ik heb leren basketballen tussen de jongens/mannen en dat had zo zijn voordelen; vooral goed en snel schieten, want anders was ik “de Sjaak”. Nou dat is gelukt; voordeel in de oestrogene wedstrijdarena die daarop volgde.

Vanwaar het streven om precies gelijk aan elkaar te zijn, in fysiek opzicht dan? We kunnen toch ook de verschillen accepteren, doen waar we goed in zijn op onze eigen manier. Ik krijg buikpijn als ik die programma’s zie waarin mannen kunstmatig moeten ervaren wat weeën zijn, hoewel ik zelf nog steeds geen idee heb hoe het is om een trap in je ballen te krijgen, en daar trouwens ook geen enkele behoefte aan heb.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken, de dag waarop Ireen Wüst sneller is dan Sven Kramer, Kiki Bertens Roger Federer verslaat en de Oranje leeuwinnen zegevieren over de mannelijk Nederlandse voetbal elf, dan zal ik mijn tweet meteen verwijderen.

Rest me nog een vraag voordat ik, op welk platform dan ook, weer de mist in ga… Is het damesvoetbal of vrouwenvoetbal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s